DESPRE BALTA VLAHI

DESPRE BALTA VLAHI

Balta Vlahi se afla in satul cu acelasi nume din comuna Aliman, judetul Constanta, este alimentata de apa curata din multiple izvoare si curge catre un brat al Dunarii. Balta are o suprafata totala de 141 hectare de apa, canale stuf si plauri. Vegetatia este la ea acasa aici, iar pe alocuri pentru a ajunge la mal trebuie traversati plauri cu lungimi de cateva sute de metri. Speciile preponderente sunt crapul (crap comun, oglinda si amur) si stiuca, insa in lac se afla si exemplare de somn, caras cat si lin, lucru care denota calitatea buna a apei. In cazul pescuitului la crap, acesta se desfasoara de pe pontoanele aflate pe apa, lucru care reprezinta frumusetea specifica baltii sau diferenta dintre aceasta locatie si altele. Prin acest mod, pescarul se izoleaza efectiv de aglomeratia unui stand de pescuit normal, de vecini, astfel deconectarea si linistea fiind totale. Transportarea pescarului si a echipamentului de pescuit catre ponton se face de catre administratia lacului, atat la inceput cat si la sfarsitul partidei, iar pe parcursul sesiunii o barca va putea ramane in folosinta pescarilor.
GALERIE FOTO CAPTURI
La Balta Vlahi se ajunge usor, indiferent de vreme. Daca vii dinspre Bucuresti sau Constanta, pe Autostrada Soarelui A2, la Cernavoda iesi spre Cochirleni. Dupa un drum de aproximativ 30 de kilometri, ce urmeaza cursul Dunarii, pe partea dreapta, in satul Vlahii, ajungi la intrarea pe balta.

LA BALTA VLAHI PUTETI PRACTICA TOATE TIPURILE DE PESCUIT

PESCUIT LA CRAP

Crapii din balta sunt salbatici si lupta mereu cu vigoare, pentru a-ti oferi momente unice.

PESCUIT LA STIUCA

Intinderile mari de stuf, canalele, apa limpede si linistea te fac sa te simti ca in Delta.

PESCUIT STATIONAR

Balta are o bogata populatie de caras de peste 1kg, albitura si chiar lin.
 • Pot spune ca m-am indragostit de acest lac. Imi place la nebunie aici, insa totodata pescuitul este dificil, din cauza vegetatiei si apontoanelor. Cred, pe de alta parte, ca si asta da o frumusete aparte lacului.

  GABI SUBTIRICA
 • Lacul Vlahi este unul deosebit, este genul acela de lac care te atrage de la primul contact vizual
  si care iti creste adrenalina la fiecare trasatura,
  pentru ca nu stii cat de mare va fi crapul din carlig.

  ALEX MATEA
  ALEX MATEA
  Pescar de crap
 • Pescuitul la stiuca pe Balta Vlahi seamana extrem de mult cu pescuitul din Delta Dunarii.
  Apa limpede din nordul lacului, stuful si vegetatia abundenta, dar mai ales stiucile
  ma fac sa revin de fiecare data aici cu placere.

  CRISTI ALBU
  CRISTI ALBU
  Pescar de rapitori